Asiatisk kyckling wok.

Untitled-1

Har precis ätit (läs slängt i mig… nom nom) denna måltid som jag och mannen gjorde ikväll. Var längesen jag lagade Asiatiskt så det damp ner både lime, koriander och sesamolja i min korg på ICA i ruschen påväg hem från kontoret. Fick till en fantastisk syrlig-salt sås som gjorde hela rätten. Nu såhär mätt och belåten känner jag att det blev så gott att jag är tvungen att dela med mig av receptet. Snabbt och enkelt recept som tar dig 30 min att fullgöra. Perfekt tvist på vardagsmat när man inte direkt har jättemycket tid att tillbringa vid spisen.

Untitled-2

WOK

1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st medelstor morot
2 st kycklingfiléer
2 msk rapsolja
100 g cashewnötter
200 g äggnudlar
150 g sockerärter
1 kruka koriander

SÅS

1 msk sesamolja
2 msk jordnötsolja
4 msk pressad limesaft (ca 2 lime)
2 msk ketjap manis
2 msk kinesisk soja
1 dl sweet chilisås

Untitled-2

Värm ugnen till 250 grader.

Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie.  Grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt om. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet.

Under tiden paprikan är i ugnen sätt på vatten till nudlarna och blanda ingredienserna till såsen. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.

Skär paprikan, moroten och kycklingen i strimlor. Börja med att steka kycklingen tills den är genomstekt. Fräs sedan morot och sockerärter i nån minut. Lägg sedan ner nudlar, kyckling och paprikan tillsammans med grönsakerna.

Bland ner såsen och garnera med cashewnötter och massa koriander.

Voila!

Smaklig spis.

Untitled-13

2 GILLA

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *